Politika privatnosti - BeatCancer

Cijenimo vaše vrijeme i doprinos

Popuni anketu
No results found under “

Try adjusting your type

Izbriši pretragu
Resources: 0
Events: 0
    Najnoviji resursi
    View 264 resources

    Politika privatnosti

    Zadnje ažuriranje 16. studenog 2022

    Ova obavijest o privatnosti za Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (‘Tvrtka’, ‘mi’, ‘nas’ ili ‘naš’), opisuje kako i zašto možemo prikupljati, pohranjivati, koristiti i/ili dijeliti (‘obraditi’) vaše podatke kada koristite naše usluge (‘Usluge’), kao što je kada:

    • Posjetite našu web stranicu na https://www.beatcancer.eu ili bilo koju našu web stranicu koja povezuje ovu obavijest o privatnosti
    • Surađujte s nama na druge povezane načine, uključujući prodaju, marketing ili događaje

    Pitanja ili nedoumice? Čitanje ove obavijesti o privatnosti pomoći će vam da razumijete svoja prava i izbore u vezi s privatnošću. Ako se ne slažete s našim pravilima i praksama, nemojte koristiti naše Usluge. Ako i dalje imate pitanja ili nedoumica, obratite nam se na info@beatcancer.eu.

    Sažetak ključnih točaka

    Ovaj sažetak pruža ključne točke iz naše obavijesti o privatnosti, ali možete saznati više pojedinosti o bilo kojoj od ovih tema koristeći naš sadržaj sa strane kako biste pronašli odjeljak koji tražite.

    Koje osobne podatke obrađujemo? Kada posjećujete, koristite ili se krećete našim Uslugama, možemo obrađivati ​​osobne podatke ovisno o tome kako komunicirate s Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija i Uslugama, odabirima koje napravite te proizvodima i značajkama koje koristite.

    Obrađujemo li osjetljive osobne podatke? Ne obrađujemo osjetljive osobne podatke.

    Primamo li informacije od trećih strana? Ne primamo nikakve informacije od trećih strana.

    Kako obrađujemo vaše podatke? Vaše podatke obrađujemo kako bismo pružili, poboljšali i administrirali naše Usluge, komunicirali s vama, radi sigurnosti i sprječavanja prijevare te radi usklađivanja sa zakonom. Također možemo obrađivati ​​vaše podatke u druge svrhe uz vaš pristanak. Vaše podatke obrađujemo samo kada za to imamo valjan pravni razlog.

    U kojim situacijama i s kojim stranama dijelimo osobne podatke? Podatke možemo dijeliti u određenim situacijama i s određenim trećim stranama.

    Kako čuvamo vaše podatke sigurnima? Imamo organizacijske i tehničke procese i procedure za zaštitu vaših osobnih podataka. Međutim, nijedan elektronički prijenos putem interneta ili tehnologija za pohranjivanje informacija ne može biti 100% siguran, stoga ne možemo obećati niti jamčiti da hakeri, kibernetički kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće moći ugroziti našu sigurnost i nepropisno prikupljati, pristupati , ukrasti ili izmijeniti vaše podatke.

    Koja su vaša prava? Ovisno o tome gdje se geografski nalazite, primjenjivi zakon o privatnosti može značiti da imate određena prava u vezi s vašim osobnim podacima.

    Kako ostvarujete svoja prava? Svoja prava najlakše ćete ostvariti tako da nas kontaktirate. Razmotrit ćemo svaki zahtjev i postupiti po njemu u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.

    Koje podatke prikupljamo?

    Osobni podaci koje nam otkrijete

    Ukratko: prikupljamo osobne podatke koje nam date.

    Prikupljamo osobne podatke koje nam dobrovoljno dajete kada izrazite interes za dobivanje informacija o nama ili našim proizvodima i Uslugama, kada sudjelujete u aktivnostima na Uslugama ili na drugi način kada nas kontaktirate.

    Osobni podaci koje ste dali. Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaše interakcije s nama i Uslugama, odabirima koje napravite te proizvodima i značajkama koje koristite. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati ​​sljedeće:

    • email adrese

    Osjetljive informacije. Ne obrađujemo osjetljive podatke.

    Svi osobni podaci koje nam date moraju biti istiniti, potpuni i točni te nas morate obavijestiti o svim promjenama takvih osobnih podataka.

    Podaci se prikupljaju automatski.

    Ukratko: neke informacije — poput adrese vašeg internetskog protokola (IP) i/ili preglednika i karakteristika uređaja — prikupljaju se automatski kada posjetite naše Usluge.

    Automatski prikupljamo određene podatke kada posjećujete, koristite ili se krećete Uslugama. Ovi podaci ne otkrivaju vaš specifičan identitet (poput vašeg imena ili podataka za kontakt), ali mogu uključivati ​​podatke o uređaju i korištenju, kao što su vaša IP adresa, karakteristike preglednika i uređaja, operativni sustav, jezične postavke, referentni URL-ovi, naziv uređaja, država, lokacija , informacije o tome kako i kada koristite naše usluge i druge tehničke informacije. Ove su informacije prvenstveno potrebne za održavanje sigurnosti i rada naših usluga, te za našu internu analitiku i svrhe izvješćivanja.

    Poput mnogih tvrtki, također prikupljamo podatke putem kolačića i sličnih tehnologija.

    Podaci koje prikupljamo uključuju:

    • Podaci o zapisniku i korištenju. Podaci o zapisniku i korištenju su informacije vezane uz uslugu, dijagnostiku, upotrebu i performanse koje naši poslužitelji automatski prikupljaju kada pristupite ili koristite naše Usluge i koje bilježimo u datotekama dnevnika. Ovisno o tome kako komunicirate s nama, ovi podaci dnevnika mogu uključivati ​​vašu IP adresu, informacije o uređaju, vrstu preglednika i postavke i informacije o vašoj aktivnosti u Uslugama (kao što su oznake datuma/vremena povezane s vašom upotrebom, stranice i datoteke koje pregledavate , pretraživanja i druge radnje koje poduzmete, kao što su značajke koje koristite), informacije o događajima uređaja (kao što je aktivnost sustava, izvješća o pogreškama (ponekad se nazivaju “ispisi o padu”) i postavke hardvera).
    • Podaci uređaja. Prikupljamo podatke o uređaju kao što su informacije o vašem računalu, telefonu, tabletu ili drugom uređaju koji koristite za pristup Uslugama. Ovisno o uređaju koji se koristi, ovi podaci o uređaju mogu uključivati ​​informacije kao što su vaša IP adresa (ili proxy poslužitelj), identifikacijski brojevi uređaja i aplikacije, lokacija, vrsta preglednika, model hardvera, pružatelj internetskih usluga i/ili mobilni operater, operativni sustav i informacije o konfiguraciji sustava.
    • Podaci o lokaciji. Prikupljamo podatke o lokaciji kao što su informacije o lokaciji vašeg uređaja, koje mogu biti precizne ili neprecizne. Koliko podataka prikupljamo ovisi o vrsti i postavkama uređaja koji koristite za pristup Uslugama. Na primjer, možemo koristiti GPS i druge tehnologije za prikupljanje geolokacijskih podataka koji nam govore vašu trenutnu lokaciju (na temelju vaše IP adrese). Možete nam onemogućiti prikupljanje ovih podataka tako što ćete odbiti pristup informacijama ili onemogućiti svoju postavku lokacije na svom uređaju. Međutim, ako se odlučite isključiti, možda nećete moći koristiti određene aspekte Usluga.

    Kako obrađujemo vaše podatke?

    Ukratko: Vaše podatke obrađujemo kako bismo pružili, poboljšali i administrirali naše Usluge, komunicirali s Vama, radi sigurnosti i sprječavanja prijevare te radi usklađivanja sa zakonom. Također možemo obrađivati ​​vaše podatke u druge svrhe uz vaš pristanak.

    Vaše osobne podatke obrađujemo iz raznih razloga, ovisno o tome kako komunicirate s našim Uslugama.

    Spasiti ili zaštititi vitalni interes pojedinca. Možemo obraditi vaše podatke kada je to potrebno za spašavanje ili zaštitu vitalnih interesa pojedinca, kao što je sprječavanje štete.

    Na koje pravne osnove se oslanjamo za obradu vaših podataka?

    Ukratko: Vaše osobne podatke obrađujemo samo kada vjerujemo da je to potrebno i imamo valjan pravni razlog (tj. pravnu osnovu) da to činimo prema primjenjivom zakonu, kao što je vaš pristanak, kako bismo bili u skladu sa zakonima, kako bismo vam pružili usluge za stupiti ili ispuniti naše ugovorne obveze, kako bismo zaštitili vaša prava ili ispunili naše legitimne poslovne interese.

    Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) i UK GDPR zahtijevaju od nas da objasnimo važeće pravne osnove na koje se oslanjamo kako bismo obradili vaše osobne podatke. Kao takvi, možemo se osloniti na sljedeće pravne osnove za obradu vaših osobnih podataka:

    • Pristanak. Vaše podatke možemo obrađivati ​​ako ste nam dali dopuštenje (tj. privolu) za korištenje vaših osobnih podataka u određenu svrhu. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku.
    • Pravne obveze. Možemo obrađivati ​​vaše podatke kada vjerujemo da je to potrebno za usklađenost s našim zakonskim obvezama, kao što je suradnja s tijelom za provođenje zakona ili regulatornom agencijom, ostvarivanje ili obrana naših zakonskih prava ili otkrivanje vaših podataka kao dokaza u parnici u kojoj smo uključeni.
    • Vitalni interesi. Vaše podatke možemo obrađivati ​​tamo gdje vjerujemo da je potrebno zaštititi vaše vitalne interese ili vitalne interese treće strane, kao što su situacije koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe.

    Kada i s kim dijelimo vaše osobne podatke?

    Ukratko: Možemo dijeliti informacije u određenim situacijama opisanim u ovom odjeljku i/ili sa sljedećim trećim stranama.

    Dobavljači, konzultanti i ostali pružatelji usluga trećih strana. Vaše podatke možemo dijeliti s dobavljačima trećih strana, pružateljima usluga, izvođačima ili agentima (‘treće strane’) koji obavljaju usluge za nas ili u naše ime i zahtijevaju pristup takvim informacijama za obavljanje tog posla. Imamo ugovore s našim trećim stranama, koji su osmišljeni kako bi zaštitili vaše osobne podatke. To znači da oni ne mogu učiniti ništa s vašim osobnim podacima osim ako ih mi ne uputimo da to učine. Oni također neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom organizacijom osim s nama. Također se obvezuju da će zaštititi podatke koje drže u naše ime i zadržati ih tijekom razdoblja koje mi damo. Treće strane s kojima možemo dijeliti osobne podatke su sljedeće:

    • Web i mobilna analitika
    • Google Analytics

    Koristimo li kolačiće i druge tehnologije praćenja?

    Ukratko: Možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja za prikupljanje i pohranu vaših podataka.

    Možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (kao što su web svjetionici i pikseli) za pristup informacijama ili njihovo pohranjivanje. Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su u našoj Obavijesti o kolačićima.

    Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

    Ukratko: Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje svrha navedenih u ovoj obavijesti o privatnosti osim ako zakon ne zahtijeva drugačije.

    Vaše ćemo osobne podatke čuvati samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako je dulje razdoblje čuvanja potrebno ili dopušteno zakonom (kao što su porezni, računovodstveni ili drugi pravni zahtjevi). Niti jedna svrha ove obavijesti ne zahtijeva od nas da čuvamo vaše osobne podatke dulje od 1 godine.

    Kada nemamo stalnu legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, ili ćemo izbrisati ili anonimizirati takve podatke ili, ako to nije moguće (na primjer, jer su vaši osobni podaci pohranjeni u sigurnosnoj arhivi), tada ćemo sigurno pohraniti vaše osobne podatke i izolirati ih od daljnje obrade dok brisanje ne bude moguće.

    Kako čuvamo vaše podatke sigurnima?

    Ukratko: Cilj nam je zaštititi vaše osobne podatke kroz sustav organizacijskih i tehničkih sigurnosnih mjera.

    Proveli smo odgovarajuće i razumne tehničke i organizacijske sigurnosne mjere osmišljene za zaštitu sigurnosti svih osobnih podataka koje obrađujemo. Međutim, unatoč našim zaštitnim mjerama i naporima da osiguramo vaše podatke, nijedan elektronički prijenos putem interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može biti 100% siguran, stoga ne možemo obećati niti jamčiti da hakeri, kibernetički kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće biti u mogućnosti poraziti našu sigurnost i nepropisno prikupiti, pristupiti, ukrasti ili izmijeniti vaše podatke. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo vaše osobne podatke, prijenos osobnih podataka na i s naših usluga je na vašu vlastitu odgovornost. Uslugama biste trebali pristupati samo unutar sigurnog okruženja.

    Koja su vaša prava na privatnost?

    Ukratko: U nekim regijama, poput Europskog gospodarskog prostora (EEA) i Ujedinjenog Kraljevstva (UK), imate prava koja vam omogućuju veći pristup i kontrolu nad vašim osobnim podacima. Možete pregledati, promijeniti ili ukinuti svoj račun u bilo kojem trenutku.

    U nekim regijama (poput EGP-a i Ujedinjenog Kraljevstva) imate određena prava prema primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati ​​pravo (i) na zahtjev za pristup i dobivanje kopije vaših osobnih podataka, (ii) na zahtjev za ispravak ili brisanje; (iii) za ograničavanje obrade vaših osobnih podataka; i (iv) ako je primjenjivo, na prenosivost podataka. U određenim okolnostima također možete imati pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka. Takav zahtjev možete podnijeti tako da nas kontaktirate koristeći podatke za kontakt navedene u odjeljku ‘KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI OVOG OBAVIJESTA?’ ispod.

    Razmotrit ćemo svaki zahtjev i postupiti po njemu u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.

    Ako se nalazite u EGP-u ili Ujedinjenom Kraljevstvu i smatrate da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo podnijeti žalbu svom lokalnom tijelu za nadzor zaštite podataka. Njihove podatke za kontakt možete pronaći ovdje: https://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

    Ako se nalazite u Švicarskoj, kontakt podaci za tijela za zaštitu podataka dostupni su ovdje: https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html.

    Povlačenje vašeg pristanka: Ako se oslanjamo na vaš pristanak za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate putem kontakt podataka navedenih u odjeljku ‘KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI OVOG OBAVIJESTA?’ ispod.

    Međutim, imajte na umu da to neće utjecati na zakonitost obrade prije povlačenja niti će utjecati na obradu vaših osobnih podataka koja se provodi oslanjajući se na zakonite osnove obrade osim privole.

    Odustajanje od marketinških i promotivnih komunikacija: Možete se odjaviti s naših marketinških i promotivnih komunikacija u bilo kojem trenutku klikom na poveznicu za odjavu u e-porukama koje šaljemo ili tako da nas kontaktirate pomoću podataka navedenih u odjeljku ‘KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI O OVOJ OBAVIJESTI?’ ispod. Tada ćete biti uklonjeni s marketinških popisa. Međutim, možemo i dalje komunicirati s vama — na primjer, kako bismo vam poslali poruke povezane s uslugom koje su potrebne za administraciju i korištenje vašeg računa, kako bismo odgovorili na zahtjeve za uslugu ili u druge nemarketinške svrhe.

    Kolačići i slične tehnologije: većina web-preglednika prema zadanim postavkama prihvaća kolačiće. Ako želite, obično možete odabrati da postavite svoj preglednik da uklanja kolačiće i odbija kolačiće. Ako odlučite ukloniti kolačiće ili odbiti kolačiće, to bi moglo utjecati na određene značajke ili usluge naših Usluga. Za isključivanje oglašavanja na temelju interesa od strane oglašivača na našim Uslugama posjetite http://www.aboutads.info/choices/.

    Ako imate pitanja ili komentara o svojim pravima na privatnost, možete nam poslati e-poruku na info@beatcancer.eu.

    Kontrole za značajke ne-prati

    Većina web preglednika i nekih mobilnih operativnih sustava i mobilnih aplikacija uključuje značajku ili postavku Ne prati (‘DNT’) koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoju preferencu privatnosti da se podaci o vašim aktivnostima pregledavanja na mreži ne prate i prikupljaju. U ovoj fazi nije dovršen jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i implementaciju DNT signala. Kao takvi, trenutno ne odgovaramo na DNT signale preglednika ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski priopćava vaš izbor da ne budete praćeni na mreži. Ako se usvoji standard za online praćenje kojeg moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove obavijesti o privatnosti.

    Ažuriramo li ovu obavijest?

    Ukratko: Da, ažurirat ćemo ovu obavijest prema potrebi kako bismo ostali u skladu s relevantnim zakonima.

    S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu obavijest o privatnosti. Ažurirana verzija bit će označena ažuriranim ‘Revidiranim’ datumom i ažurirana verzija će stupiti na snagu čim bude dostupna. Ako unesemo značajne izmjene u ovu obavijest o privatnosti, možemo vas obavijestiti bilo istaknutim objavljivanjem obavijesti o takvim promjenama ili tako da vam izravno pošaljemo obavijest. Potičemo vas da često pregledavate ovu obavijest o privatnosti kako biste bili informirani o tome kako štitimo vaše podatke.

    Kako nas možete kontaktirati u vezi ove obavijesti?

    Ako imate pitanja ili komentara o ovoj obavijesti, možete nam poslati e-poruku na info@beatcancer.eu ili poštom na:

    Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija
    Kalvariju g. 235,
    Vilnius LT-08311
    Litva

    Kako možete pregledati, ažurirati ili izbrisati podatke koje prikupljamo od vas?

    Na temelju primjenjivih zakona vaše zemlje, možete imati pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo od vas, promijeniti te podatke ili ih izbrisati. Kako biste zatražili pregled, ažuriranje ili brisanje vaših osobnih podataka, kontaktirajte nas putem e-pošte info@beatcancer.eu.